понеделник, 21 март 2011 г.

Ловенето на снежинките и пролетта.


Има няма преди три месеца в разгара на зимата много обсъждана тема се оказа тази за снежинките и ловенето им, за това дали бяхме изненадани и как реагирахме с gps – проследяване на камионите за почистване, новите ултрамодерни смеси за разпръскване и прочие всеки може да има свое мнение.

Сега обаче се задава друг проблем, а имено идва пролетта, а след нея лятото и отново за пореден път ще сме изправени пред разлистващата се природа. Красиво, но дали отново ще се разхождаме сред треви до кръста в паркове и междублокови пространства поне до август или тогава ще има хора които да си свършат работата. Добро предложение би било да се следят стръкчетата и да сме подготвени - „всяко стръкче под ножицата” или нещо по-оригинално излезнало от някое от министерствата наименование.

Защо е нужно да има проследяване на камионите защото може би не били на работа? Няма ли да е по-добре за всички ни вместо да слагаме гръмки наименования и да се правят показни акции, да вземе да се свърши малко истинска работа- всеки от нас би го забелязал и без много говорене. Но може би решението е по- просто от колкото си мислим – аз не ловя снежинки, но вършейки моята си работа мога поне да се надявам, че и други хора ще решат да правят същото иначе всички седим и мислим заглавия и само коментираме, а работата остава за някои друг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар