четвъртък, 10 март 2011 г.

Дай да ти видя номера, за да ти кажа каква си

А- (Активни. Алтернативни. Аморални) - известни още като бургазлийки. Принципно не могат да паркират и изпитват определени затруднения с габаритите на колата. Лятото вършеят по близките курорти, през останалото време паркират неправилно на тротоара.

В - (Важни. Вироглави. Вишистки) - известни още като варненки. Независими морски чеда оставящи много често мъжете под чехъл. Карат уверено и изпреварват от дясно.

С - (Самобитни. Своеволни. Самозвани). Много често се подвизават в колата на мъжа, независлимо дали те самите шофират или биват возени обичат да дават шумни съвети и напътствия. Не харесват останалите букви - особено А-тата и В-тата, по-специално В-тата.

СА - модификация на С-тата. Може да бъдат всички други букви, подвизаващи се в София отскоро.

СО - (Специално Отличителни). Поради близостта си до С-тата и СА-тата някои от тях са числят в гореспоменатите групи, макар че може и да спадат към други регистрационни групи. Обикновено карат големи многофункционални коли.

М - (Материалистични. Модни. Мързеливи - понякога). Обикновено карат малки коли, олющени от всички страни. Имат мечтата да дефилират като манекенки на пътя. В тези си щения се сблъскват с РА-тата и РВ-тата, които имат по-големи успехи.

ВР - (Важни. Вироглави. Рационалистки). Известни още като врачанки. С една кола заемат три места. Твърдо отказват да им бъдат давани съвети относно шофирането и прибягват до мръсна газ и показване на пръсти на светофарите.

РК - (Реално Катастрофоопасни. Раздразнителни Коварни). Като истински шопкини, влизането в спор с тях е опасно и вещае само ядове. Имат самочувствие и изправяйки се срещу други регистрационни номера, намират равностоен опонент само във КН-тата и Е-тата.

ЕН- (Еманципирани и Невъздържани). Известни още като плевенчанки. Амбициозни по природа, тези жени обикновено избират колата по цвета на блузата си (не обратното). Не могат да паркират, но настойчивостта им ги кара да опитват до момента на достигане на външния вид на колата на М-тата.

РВ - (Разбрани и Ведри). Известни като пловдивчанки. Имат самочувствие на шофьори, взели изпита си в град, по-голям от някои от другите означения, и шофират уверено в градска среда с повече от един светофар. Често изненадват самите себе си с упоритостта си при среща с индивид от същата РВ група.

ВН - (Видимо Намусени). Обичат да спират неочаквано, не обичат задръстванията и карат в бус лентите. Понякога те изненадват на групи от различни посоки. Многофункционални - успяват да пушат, да се гримират и говорят по телефона, докато те задминават.

КН - (Капризни и Нахакани). Имат се с Е-тата, където намират емоционална близост и разбиране. Изпреварват неочаквано и използват клаксон по всички въпроси.

Е - (Еманципирани. Енергични). Спадат към групата на македонките - тази, която трудно се разбира със РК-тата. Готови са да карат в насрещното, за да стигнат навреме. Добре се справят с габаритите на колата, защото предпочитат малките коли. Готови са да спрат на зебра, ако минава хубав мъж, и ще минат с пълна газ, ако видят конкурентка.

У - (Умерено Упорити - намират се и Усмихнато Уязвими). Разпокъсващи се между А/В и С/СА в зависимост от сезона или работното място. Относително дисциплинирани шофьори, признават светофари и ограничения - стига да има камери. Склонни са да изненадват другите букви в гръб без спирачен път.

Публикувано в webcafe 10/03/11

Непубликувана част

 
PS: Авторът иска да изкаже мнението си по горенаписаното, а имено :
Той самият е слаб шофьор с лош характер. Не може да паркира и нарушава всички правилници не само поради незнание, но и неможене. Той е укорителен, нахален, капризен, намусен, разсеян, невъздържан коскоджамит проявяващ склонност към мързел,вироглавие, самозваност и аморалност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар